Baharatlı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • Tavuk budu
    • 50 gram taze zencefil
    • 4 diş sarımsak
    • 2 adet domates
    • 1 sap taze nane
    • 4-5 yemek kaşığı yağ
    • 3 defne yaprağı
    • 2 çay kaşığı kimyon
    • 2 yemek kaşığı iri zemin karabiber
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Zencefil ve sarımsağı ince ince doğrayın.
      Domatesleri yıkayın ve parçalara bölün, saplarını çıkarın.Naneleride aynı şekilde yıkayıp ince kıyın.

      Bir tencerede yağı ısıtın.Defne yaprağı, kimyon ve karabiberi orta ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk parçaları ve sarımsakla birlikte 10 dakika kavurun.


      Nane, doğranmış domates ve zencefilide ilave edin orta ateşte 10-15 dakika pişirin.

      Limon suyunu servisten hemen önce sıkın.Afiyet olsun.