Krep
-
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 fiske şeker
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
-
Yapılışı
-
Yumurtamızı iyice çırpalım içine şekerimizi ve unumuzu ekleyerek karıştıralım. Sıvı yağımızı da ekledikten sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek istediğimiz kıvama gelmesini sağlayalım. Az yağlanmış krep tavasına veya teflon tavaya kepçe yardımı ile dökelim ve hafifçe tavayı salladığımızda krebimiz tava içinde hareket edebildiği zaman ters çevirelim ve aynı şekilde öteki tarafı da yapışmadığı zaman servis tabağına alalım. Ben her krep arasına bir parça tereyağı koydum ve ılıkken servise sundum. Eğer isterseniz şurup da hazırlayıp üstüne dökebilirsiniz.
Not: Ben un olarak tam buğday ununu tercih ediyorum. Özellikle fabrika işi olmayanları tercih ediyorum. Kullandığım unu Balıkesir/Suçıktı' da balık yapan bir yerden almıştık.
-
Yumurtamızı iyice çırpalım içine şekerimizi ve unumuzu ekleyerek karıştıralım. Sıvı yağımızı da ekledikten sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek istediğimiz kıvama gelmesini sağlayalım. Az yağlanmış krep tavasına veya teflon tavaya kepçe yardımı ile dökelim ve hafifçe tavayı salladığımızda krebimiz tava içinde hareket edebildiği zaman ters çevirelim ve aynı şekilde öteki tarafı da yapışmadığı zaman servis tabağına alalım. Ben her krep arasına bir parça tereyağı koydum ve ılıkken servise sundum. Eğer isterseniz şurup da hazırlayıp üstüne dökebilirsiniz.