Krem peynirli tart tarifi
  • Malzemeler

    • Tart için
    • 200 gram un
    • 100gram tereyağı
    • fesleğen
    • 2 yemek kaşığı soğuk Su
    • İçi için
    • 300gram krem peynir
    • 100 gram beyaz peynir
    • 2-3 yemek kaşığı ekşi krema
    • 100gram çam fıstığı
    • Karabiber
    • Kokteyl domates
    • 2 diş sarımsak
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1/2 limon kabuklu rendeleyin
    • küçük fesleğen yaprakları
  • Yapılışı

    1. Mikserde tart için gerekli malzemeleri karıştırıp folyo ile sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

      Domatesleri dilimleyin, 1 diş sarımsak rendesi ,zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabına koyun.

      Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

      Tart kalıbını yaplayıp hamurunuzu 3-4 mm kalınlığında olacak şekilde yerleştirin.

      Tartın üzeirnde çatalla delikler açıp 10-15 dk. pişirin.Sonra çıkarıp soğumaya alın.Bu arada blenderda pürüzsüz olana kadar krem peynir, beyaz peynir, ekşi kremayı çırpın.

      Kuru bir tavada çam fıstığını birkaç dakika pişirin ve taze öğütülmüş karabiberi krema karışımına ekleyin.Tuzunu ayarlayın.

      Tart soğutulduktan sonra, krem peynir karışımını üzerine dökün.Domatesli fesleğenleride yerlşetirip servis yapın.Afiyet olsun.