Tavuklu Mantarlı Gül Börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu Mantarlı Gül Börek
-
Malzemeler
- 4 yufka
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 400 gram Mantar
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz ve karabiber
- Sos için
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
-
Yapılışı
-
Tavuk göğüs etlerimizi bir tencere içinde haşlayalım. Soğanımızı küp küp kesip yağda kavuralım.
Mantarların kabuğunu soyup yıkayıp ince ince dilimleyin. Pişen tavuk göğsü etlerini bir çatal ve bıçak yardımı ile ince ince liflerine ayırın.
Kırmızı biberleri küp küp kesin. Soğanlara önce kırmızı biberlerimizi sonra mantarları ilave edip güzelce pişirelim.
En son tavuklarımızı koyup arzuya görede tuz ve karabiber ile tatlandıralım.Bir müddet hepsini kavurup ocaktan börek harcımızı alalım.
Yufkalarımızın her birini 4 parçaya bölelim.Ayrı bir yerde börek için gerekli sosumuzu çırpıp yufkalarımızn üzerine gezdirelim.Her üçgen parçaya yeteri kadar tavuklu mantarlı harcımızdan ilave ederek az bir miktar kaşar rendesini tüm börek içlerine paylaştıralım. Sonra rulo halinde sarıp döndürerek gül böreği şeklini verelim.
Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip fırında pişirelim.Afiyet olsun.
-
Tavuk göğüs etlerimizi bir tencere içinde haşlayalım. Soğanımızı küp küp kesip yağda kavuralım.