Patatesli Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 50 gram margarin (1 çay bardağı)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı yoğurt (1 çay bardağı)
    • 400 gram un
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay kaşığı tuz
    • İçi için
    • 3 orta boy patates
    • 100 gram beyaz peynir
    • Yeteri kadar tuz
    • Kırmızı toz biber
    • Üzeri için
    • 1 yumurta
    • Bir miktar susam
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabına unu, margarini, sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve tuzu koyup yoğuralım.

      Hamuru iyice yoğurduktan sonra büyük bir beze haline getirelim ve beklemeye bırakalım.

      Diğer tarafta patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra çatal yardımıyla püre haline getirelim. Poğaçanın içi için verilen diğer malzemeleride ekleyerek karıştıralım.

      Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Daha sonra içerisine iç malzemeleri koyabilmek için düzleştirelim ve iç malzemeleri koyduktan sonra üzerini kapatıp poğaça şeklini vermek üzere yuvarlayalım.

      Tüm poğaçalar hazırlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

      Afiyet olsun.

      Yorumlarınızı bekliyoruz:)

      İp ucu: Patatesleri önce soyup küp şeklinde doğradıktan sonra haşlarsanız daha hızlı haşlanır.