Levrek  Fileto tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram havuç
    • 1 kereviz
    • Yarım pırasa
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 soğan
    • 4-5 çorba kaşığı margarin
    • Tuz ve karabiber
    • 600 gram levrek fileto
    • Fırına dayanıklı aluminyum folyo
    • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Havuçları yıkayın, ince şeritler halinde doğrayın. Kereviz, pırasa ve maydanozu da ayıklayıp yıkayın.

      Kerevizi ve pırasayı ince ince dilimleyin. Maydanozu doğrayın. Soğanı soyup halka halinde kesin.

      Sebzeleri 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kadar sote edip tuz ve karabiberle tatlandırın.

      Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Levreği temizleyip üzerine tuz ve karabiber serpin. Folyodan 45 cm genişliğinde ve 60 cm uzunluğunda bir parça kesin. Üzerine sıvı yağ sürün, kenarlarında 1,5 cm'lik boşluk bırakın.

      Sebzeleri üzerine paylaştırın. Artan margarini üzerine parça parça ekleyin. En üste balığı yerleştirin.

      Folyoyu kapatın. Kenarları iki defa katlayın. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

      Yanında haşlanmış patates veya pilavla servis yapın.