Çiğ Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Alabildiği kadar su (ılık)
    • İç malzemesi için
    • (isteğe göre kıymalı yada peynirli yapabilirsiniz
    • Beyaz peynir (yarım kalıp)
    • Maydonoz
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet büyük kuru soğan
    • 1 tutam maydonoz
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Unu karıştırma kabına alıyoruz. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz koyup unla karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıp içerisine yoğurt,karbonat ve ılık su ekleyip yoğuruyoruz.

      Hamuru bezelere ayırıp biraz dinlendiriyoruz (10dk) Bezeleri merdane yardımıyla açıp istediğiniz iç harcını ekleyin. (kıymalı yapacaksanız öncesinde soğanları küp küp doğrayıp pembeleştiriyoruz. Daha sonrasında kıymasını koyup kavuruyoruz. Maydonoz,tuz ve karabiber ekletip altını kapatıyoruz)

      Yuvarlak açılan hamurların yarısına iç harçdan koyup ikiye katlıyoruz. Kenarlarını parmak yardımıyla bastırarak kapatın.

      Hazırlanan börekleri kızgın yağda arkalı önlü 2 3 dk pişirip havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını süzdürün.