Antep Usulu Kuru Patlıcan Dolması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Antep Usulu Kuru Patlıcan Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 15 adet kuru patlıcan
    • 200 gram orta yağlı kıyma
    • 1 büyük kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım su bardağı pirinç
    • Çeyrek su bardağı bulgur
    • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
    • 1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    • Çeyrek su bardağı su
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı sumak
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • 3 adet kırmızı biber
    • Dolmanın sosu için
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Kuru patlıcanları 15-20 dakika kadar kaynatalım. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirelim.

      Diğer tarafta dolmanın içi için tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğuralım. Karışan iç malzeme ile patlıcanların içini dolduralım. İçerisindeki bulgur ve pirinç piştikçe şişeceğinden patlıcanları üstten 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerekmektedir.

      Üzerini dolmanın ağzı büyüklüğünde kesiğiniz kırmızı biber ile kapatıp bir tencere dizelim. İç malzemelerin dağılmaması için dolmaları geniş bir tencerede tek sıra halinde pişirilmesini öneririz. Eğer sığmaz ise üst üste de sürekli pişmesini kontrol ederek pişirebilirsiniz.

      Diğer tarafta dolmanın sosu için salçayı ve yağı kaynar su içerisinde karıştıralım ve tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerinde dolmaların üzerini çok hafif geçene kadar gezdirelim. Sürekli suyu kontrol edilerek pişmesi beklenir.

      Afiyetle...