Krem Brule tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket krema
    • 3 su bardağı süt
    • 5 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı toz şeker (esmer şekerde kullanabiirsiniz)
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • 1 çay bardağı esmer şeker
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede krema ve sütü kaynatıyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta şekeri, yumurtayı ve vanilyayı beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra iyice soğuyan krema ve süt karışımınızı yavaşça bu karışıma ilave edin ve karıştırın. Krema ve süt karışımının iyice soğuduğundan emin olun aksi takdirde yumurtalar pişebileceğinden tatlınızda yumurta kokusu olabilir.

      Fırında pişirme süresini kısaltmak için dilerseniz 5 dakika kısık ateşte bu karışımı pişirebilirsiniz daha sonra servis yapacağınız ve fırına konulmaya uygun kaplarınıza karışımızı paylaştırın.

      Diğer tarafta derin bir fırın tepsinize su doldurun ve tatlı kaplarınızı su doldurduğunuz fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. BÖnceden 150 derecede ısıtılmış fırınınızda benmari usulu 30 dakika kadar pişmesini sağlayın. Tatlınız eğer pişerken kabarcık oluşturuyorsa fırının derecesini biraz düşürebilirsniz.

      Pişen tatlınızı soğumaya bırakın ve servis yapmadan hemen önce üzerine ince tabaka halinde esmer şekeri serpip mutfak pürmüzü yardımıyla yakın. Eğer mutfak pürmüzünüz yok ise fırınınızın ızgara ayarında yine benmari usulu (benmari suyunun soğuk olmasına dikkat edin hatta buzda koyabilirsiniz) birkaç dakika şekerin yanmasını sağlayın.

      Üzerine dilediğiniz meyveyi koyarak Krem Brule'niz servise hazır.

      Afiyetle hoş sohbetler eşliğinde yemeniz dileğiyle...

      Yorumlarınızı bekliyoruz:)