Börülce Salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram taze börülce (kurusu da kullanılabiir)
    • 5-6 tane kornişon turşu
    • 3-4 sap taze soğan
    • yarım demet dereotu
    • yarım demet maydanoz
    • 1 su bardağı mısır
    • 2 adet haşlanmış yumurta
    • bir avuç nar tanesi
    • Sosu için
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 limon
    • tuz
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yapılışı

    1. Börülceler haşlanır süzülür. Dereotu, maydanoz, turşu küçük küçük doğranır.

      Yumurta ve nar taneleri hariç bütün malzemeler karıştırılır servis kasesine konur. Sosu için gerekli tüm malzemeler karıştırılır ve salatanın üzerine eklenir.

      Daha sonra nar taneleri salatanın üzerine serpilir. Yumurtalar dörde bölünür papatya gibi salatanın üzerine konur. Görsellik açısından yumurtanın sarısı ayrılıp ortasına koyulabilir.

      Afiyetle...

      Aysel Teyze