Patlıcan Çığırtma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg orta boy ince patlıcan
    • 1.5 kg domates
    • 1/2 kg çarliston biberi
    • Zeytinyağı veya sıvı yağ
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları pijama şeklinde soyuyoruz. Daha sonra patlıcanların bütünlüğünü bozmadan uzun kenarına paralel kesiyoruz, kestiğimiz kısmın arkasınında delinmesi gerekiyor. Aynı işlemi patlıcanın yine uzun kenarına paralel şekilde yandan kesiyoruz. (Patlıcanlara tepesinden bakıldığında artı şekli olacak diye düşünebilirsiniz.) Kesm işlemini yaparken patlıcanlarının uç kısımlarında belirli mesafe bırakıyoruz ki patlıcanın bütünlüğü bozulmasın. Daha sonra kesilen patlıcanları tuzlu suda 45 dakika bekletiyoruz.

      Daha sonra patlıcanları havlu kağıt yardımıyla kurulayıp bol zeytinyağında kızartıyoruz. Lezzeti artırmak için zeytinyağı kullanmanızı öneririm ancak sıvı ayçiçek yağıda kullanabilirsiniz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine sıralıyoruz. Daha sonra aynı yağda çarliston biberleri kızartıyoruz. Patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.

      Diğer tarafta domatesleri rondodan geçiriyoruz. Bir tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuz ekleyip domatesin güzel kokusu gelene kadar pişiriyoruz.

      Daha sonra domates sosunu fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcan ve biberlerin üzerine döküp fırında 15-20 dakika patlıcanlar domates sosu ile özümlenene kadar pişiriyoruz.

      İster sıcak ister soğuk şekilde servis yapabilirsiniz.

      Afiyetle...

      Yorumlarınızı bekliyoruz.