Hamsiköy Sütlacı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kahve fincanı pirinç
    • 1 lt süt
    • 1 çay bardağı su
    • 2 kahve fincanı şeker (isteğe bağlı daha fazla da kullanılabilir)
    • yarım çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinç, su ve sütü tencereye koyup kaynatıyoruz. Pirinç süt ile kaynayıp yumuşayınca ateşi kısıyoruz ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Şekeri damak tadınıza göre tadına bakarak ilave etmenizi öneririz. Tuzu da ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

      Piştikten sonra pirinç lapa halde iken kaselere paylaştırıyoruz. Çok sulu gibi görünebilir ancak buzdolabında soğumasını beklerken sütlacınız katılaşacaktır.

      Buzdolabında soğuduktan sonra fındık, tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

      Afiyet olsun.