Tavuklu Bohçalar tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet tavuk göğsü filetosu
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 demet taze fesleğen
    • 2 diş sarımsak
    • tuz
    • karabiber
    • 30 gram kıyılmış badem
    • 200 gram pirinç
    • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
    • 2 soğan
    • 1 kutu doğranmış domates
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Eti temizleyip her tavuk göğsüne bir cep açın.

      Maydanoz ve fesleğeni yıkayıp yapraklarını ayırın. Hepsini doğrayın. Sarmısağı soyup doğrayın. Yarısını taze baharat, karabiber, tuz, badem, peynir ve yarım çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp ette açtığınız ceplere doldurun. Kürdanla uçlarını tutturup etleri tuz ve karabiberle tatlandırın.

      Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Geriye kalan sarımsakla karıştırıp yarım çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote etin. Domatesi ilave edip pişirin. Pilavı hazırlayın.

      Geri kalan zeytinyağını yapışmaz tavada kızdırın. Tavuk etlerinin her iki tarafını 5 - 8 dakika kadar iyice kızartın. Tavuk bohçalarını domates sosu ve pilavla servis yapın.