Şam Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Şam Tatlısı
-
Malzemeler
- Kare borcama göre;
- Keki icin:
- 250 gram taze yogurt
- 2.5 su bardağı irmik
- 1 cay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı toz şeker
- Şerbeti icin:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
-
Yapılışı
-
Şerbetimizi kaynatıp soğutuyoruz. Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış tepsiye döküyoruz.
175 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumuş şerbetin yarısını sıcak kekimizin üzerine döküyoruz.
Dilimleyip kalan serbetide döküyoruz. 1 gece buzdolabında bekletiyoruz ve servise hazir.
Afiyet olsun.
-
Şerbetimizi kaynatıp soğutuyoruz. Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış tepsiye döküyoruz.