Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı un
    • 1/2 pk margarin
    • 3 yumurta
    • Kreması için
    • 2.5 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1.5 çay bardağı şeker
    • 1 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • Çikolata sosu
  • Yapılışı

    1. Teflon tencerede su ve margarin kaynatılıp un ekleyip 2- 3 dk karıştırılır ve ocaktan alınır. Ilındıktan sonra yumurtalar teker teker kırılarak yedirilir. Püf noktası bu sırayla kırıp iyice yedirmek.

      15 dk beklettikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde koyarak 200 C de 30 dk pişirilir.

      Krema için vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılıp ocağa alınır, göz göz olana kadar pişirelim. Göz göz olduktan sonra vanilya eklenip soğumaya bırakılır. Pişen hamurların içine soğuk kremayı krem şanti torbasıyla doldurup çikolata sosunu üzerine dökerek servis edelim.

      Afiyet olsun.