Tangli Fincan Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket vişneli tang
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 çay bardağı nişasta
    • Beyazı için
    • 3.5 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı nişasta
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • Arası için
    • 1 paket eti çay keyfi
  • Yapılışı

    1. 1) Tangi 1 litre suyla tencereye alıp içine nişasta ve şekeri ilave edip koyulaşana dek pişiriyoruz..

      2) Yuvarlak çukur nescafe bardaklarını suyla ıslatıp bu karışımdan birer kepce koyuyoruz daha sonra üzerine bir tane bisküvi koyup soğumaya bırakıyoruz..

      3) Daha sonra bir tencereye süt, şeker,nişastayı ilave edip koyulaşana dek pişiriyoruz ve ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyip karıştırıyoruz.

      4) Bisküvilerin üzerine kepçe yardımıyla paylaştırıp soğumaya bırakıyoruz..

      5) Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletip servis tabağına ters çevirerek çıkarıyoruz.

      Afiyet olsun.