Armut Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet armut
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • Yarım su bardağı portakal likörü
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı krem şanti
  • Yapılışı

    1. 3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin.
      En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
      Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.