Ramazan Bayramı İçin Fıstıklı Tatlı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ramazan Bayramı İçin Fıstıklı Tatlı
-
Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 300 gram kıyılmış kadayıf
- 1 su bardağı iyi fıstık
- 2-3 kaşık toz şeker
- 2-3 kaşık tereyağı
- sıvıyağ
- cevizli yapılacaksa fıstık yerine ceviz ve tarçın (ceviz iri olacak)
- Şurubu için
- 2 su bardağı toz şeker ve
- 1.5 su bardağı su kaynatılacak ve soğutulacak
-
Yapılışı
-
Çukur bir kapta tereyağı eritilecek, 1 fincan kadar da sıvı yağ eklenecek, kıyılmış kadayıf, fıstık ve toz şeker iyice yoğrulacak. İçine evde kalan ufalanmış baklavalık yufkalarıda katıp yoğuruyorum.
Küçük slikon kek kalıplarını sıvı yağ ile biraz bolca yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları makasla 15 cm 15 cm kareler kesiyoruz (üzerini nemli bezle örtün kurumasın) 2-3 tanesini kalıba yerleştirip ortasına yumurta kadar fıstıklı kadayıftan koyup düzeltiyoruz.
Kenarlarını üzerine kapatıyoruz bastıralım ki açılmasın. 160 derecede hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca soğuk şuruptan 2 şer kaşık üzerlerine dökelim. Tamamen soğudukları zaman ters çevirip servis tabağına alalım fıstık veya cevizle süsleyelim.
AFİYET OLSUN......
-
Çukur bir kapta tereyağı eritilecek, 1 fincan kadar da sıvı yağ eklenecek, kıyılmış kadayıf, fıstık ve toz şeker iyice yoğrulacak. İçine evde kalan ufalanmış baklavalık yufkalarıda katıp yoğuruyorum.