Meyveli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Kek için
    • 3 yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı ılık su
    • vanilya kabartma tozu
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı + 2 yemek kasıgı un
    • Muhallebi için
    • 1 bucuk su bardagı sut
    • 2 yemek kasıgı un
    • 1 cay bardagı seker
    • vanılya 1 yumurta sarısı
    • Krem Şanti için
    • 1 su bardağı soğuk süt
    • arasına yarım muz
    • Süslemek için
    • Çilek
  • Yapılışı

    1. Yumurtaları beyaz ve sarı olarak ayırıyoz ve şekeri her ikisine bölüştürerek 5 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra sarıların içine vanilya süt ve suyu ekliyoruz en son unuda ekleyıp karıştırıyoruz. Daha sonra beyaz yumurta karışımını da yavas yavas ekliyoruz ve yağlanmış borcama veya kaba döküp fırına veriyoruz.

      Diğer tarafta muhallebiyi hazırlamak için vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kaynatıyoruz. Muhallebi kıvama gelince vanilyayı ekliyoruz arzuya gore 1 kaşık labne de konabilir.

      Kek soğuduktan sonra ikiye bölüp kekleri sütle hafifçe ıslatalım. Kremayı sürüp muzları dizelim ve ve üstünü kekin diğer yarısı ile kapatalım. Krem şantiyle kaplar arzuya gore süslerız :):)

      AFİYET OLSUN