Çift Soslu Kek tarifi
  • Malzemeler

    • Kek için
    • 1 bardak ılık süt
    • 1 bardak şeker
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 adet vanilya
    • 3 Yumurta
    • aldığı kadar un
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • Alt sos için
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı ılık su
    • Üst sos için
    • Çikolata sos üzerinde yazan kadar süt ile pişirelecek
  • Yapılışı

    1. Yumutaları kırıp şekerle 5 dk köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvılar ve vanilya eklenir. Unda eklenip karıştırılır. En son kabartma tozu eklenip bir kez daha karıştırılır. Yağlanan tepsiye döküp fırına verin.

      Kekiniz pişerken bir tencereye suyu kakaoyu ve şekeri alın sadece şeker eriyene kadar ateşte karıştırın ve emen kapatın.

      Çikolata sosunuda sütle karıstırıp pişirin kek piştikten sonra dilimlere ayırıp ilk yaptığımız sosun içine atıp hemen cıkarın. Çikolata sosuna da batırıp tepsiye dizin hepsini aynı şekil yapın ve dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz. İçi beyaz kalacaktır ve lezzeti cok güzel değişik kek olacaktır.

      Afiyet olsun