Su Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 5 adet yumurta
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • aldığı kadar un
    • İçi için
    • yarım kilo beyaz peynir ve tulum peyniri karışımı
    • 1 demet maydanoz
    • Böreğin arası için
    • köy tereyağı ve birazcık sıvı yağ eritiyoruz
    • haşlama suyuna tuz ve sıvı yağ
    • yıkama suyunu bolca derin bir kaba bir tutam tuz koyuyorum
    • vee şölee güzel yuvarlak bir tepsiye ihtiyaç var, ocakta pişirecekseniz ağzı kapaklı tava tavsiye ederim.
  • Yapılışı

    1. Öncelikle derin bir kasede yumurtaları kırıyoruz. Ilık suyu ve tuzu da ilave edip elimizle karıştırıyoruz. Azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz. Sertçe bir hamur elde edicez.

      Ardından 20 dk kadar dinlendirebiliriz daha güzel açılır. Oklavamızı ve tahta sehbamızı hazır edelim o sırada. Hamuru bezelere ayıralım 8 veya 9 beze olacak. Tezgahta unlayarak tepsinin ölçüsüne göre açalım teker teker.

      Gel gelelim haşlamasına yayvan ve derin tencere kullanırsanız iyi olur. İyice kaynayan suyun içine tuzunu ve sıvı yağı ilave ettikten sonra 1 yaprak atıyoruz 1-2 dk kafi hemen alıp soğuk suya atıyoruz yıkıyoruz. Güzelce elimizle süzüp yağladığımız tavaya döşüyoruz.

      İç harç koymadığımız her yaprağa tereyağı sürülecek ve her 3 yufkada bir iç harç konulacak kural budur. Fırında pişirecekseniz dilimleyip 180 derecede kızarana kadar, tavada pişirecekseniz en kısık ateşte alt üst pişiricez hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

      Ramazanda sahurda süper oluyor:) tavsiye ederim.