KokoŞ Lokum tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 7 yemek kaşığı un
    • 8 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    • 7 adet uzunca bardak
    • Üzeri için
    • Bolca Hindistan cevizi
    • Arzuya göre fındık badem antepfıstığı
  • Yapılışı

    1. Tenceremize, süt, un ve şekeri alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

      Muhallebi kıvamına gelince kısık ateşte göz göz olana dek pişirelim. Ocağı kapatalım ve hemen yağı ekleyelim.

      Mikser yardımıyla muhallebimizde kabarcıklar oluşana dek karıştıralım. Lokum şeklini kolay verebilemek için, bardakları suyla ıslatalım ve sıcak muhallebimizi bardaklara boşaltalım en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim.

      Bardağı ters çevirerek çıkrtalım istediğininz büyüklükte kesip hindistan cevizine bulayalım üzerlerine ben fıstık koydum ;D

      Afiyet olsun..