Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kadayıf
    • Yarım paket tereyağ
    • 1 su bardağı kırık ceviz
    • Muhallebisi için
    • 1 kg süt
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket margarin
    • Vanilya
  • Yapılışı

    1. Kadayıfı ufak ufak parçalayıp tereyağı ile tavada pembeleşene kadar kavurun soğumaya bırakın muhallebi malzemelerini margarin ve vanilya hariç tencerede karıştırarak koyulaşana kadar pişirdim margarini ekledim biraz daha kaynatıp vanilya ekleyip altını kapatın Dikdörtgen borcama Kadayıfın yarısını serdim onun üzerine muhallebiyi döktüm heryerine yaydım kalan kadayıfıda üzerine serpiştirdim en üstüne de kırık cevizleri serptim dolapta 3 saat dinlendirip afiyetle yedik...