İçi Dolu İrmik Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
İçi Dolu İrmik Tatlısı
-
Malzemeler
- Hamuru için
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı irmik
- Aldığı kadar un
- İçi için
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- Biraz tarçın
- Şurubu için
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- üzeri için
- 1 kase irmik
-
Yapılışı
-
öncelikle hamurumuzu yapalım.
Tereyağını sıvıyağını şekeri yumurtayı güzelce karıştıralım.irmiğimizi ekleyelim biraz un ilave edelim kabartma tozumuzu unutmayalım . kıvam alana kadar un ekleyelim .
Kurabiye hamuru gibi olacak elinize yapışmayacak yani.10 dk dinlendirelim hamurumuzu.içi için fındık ,şeker,tarçını karıştıralım . ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfte şekli verelim arasına hazırladığımız içten koyalım ve irmiğe bulayalım.tepsiye aralıklarla dizelim .
180 derecede irmikler kızana kadar pişirip şurubunu hazırlayalım. şurubu kaynatmıyoruz yalnız suyumuz sıcak olacak şekerle karıştırıyoruz sadece. şurubumuz sıcak tatlımız ılık olursa daha güzel oluyor.
-
öncelikle hamurumuzu yapalım.