İçi Dolu İrmik Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

İçi Dolu İrmik Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 125 gram tereyağı
    • 1 adet yumurta
    • yarım çay bardağı toz şeker
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 çorba kaşığı irmik
    • Aldığı kadar un
    • İçi için
    • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • Biraz tarçın
    • Şurubu için
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • üzeri için
    • 1 kase irmik
  • Yapılışı

    1. öncelikle hamurumuzu yapalım.

      Tereyağını sıvıyağını şekeri yumurtayı güzelce karıştıralım.irmiğimizi ekleyelim biraz un ilave edelim kabartma tozumuzu unutmayalım . kıvam alana kadar un ekleyelim .

      Kurabiye hamuru gibi olacak elinize yapışmayacak yani.10 dk dinlendirelim hamurumuzu.içi için fındık ,şeker,tarçını karıştıralım . ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfte şekli verelim arasına hazırladığımız içten koyalım ve irmiğe bulayalım.tepsiye aralıklarla dizelim .

      180 derecede irmikler kızana kadar pişirip şurubunu hazırlayalım. şurubu kaynatmıyoruz yalnız suyumuz sıcak olacak şekerle karıştırıyoruz sadece. şurubumuz sıcak tatlımız ılık olursa daha güzel oluyor.