İrmikli Etimek Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

İrmikli Etimek Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket etimek
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • Muhallebi için
    • 9 yemek kaşığı şeker
    • 8 kaşık irmik
    • 1 lt süt
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • 1 paket kremşanti
    • 1 bardak süt
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. İlk kremşantiyi 1 bardak sütle hazırlayıp dolapa kaldırıyoruz.

      Şekeri suyunu eklemeden tavada biraz karamelize ediyoruz daha sonra kaynamış 2
      bardak suyu ekliyoruz.

      Bi kaç dakika kaynatıp tepsiye dizdiğimiz
      etimeklerin üzerine döküyoruz.

      Muhallebi malzemelerini tencerede karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.

      Hafif ılıyınca etimeklerin üzerine yayıyoruz ve soğuduktan sonra kremşantiyi de üzerine sürüyoruz.

      Üzerine bolca hindistan cevizi serpip dolapta dinlendiriyoruz sonra afiyetle yiyoruz..