Tahinli Açma tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket yaşmaya
    • İçi için
    • Yarım paket margarin
    • Tahin
    • Dövülmüş ceviz
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemelerini yoğurun yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.

      Eritilmiş margarin'den kaşıkla her yerine gezdiriyoruz.

      1 kaşık tahinde gezdirip dövülmüş cevizden her yerine serptim rulo yapıp kıvırın kendi etrafında gül böreği gibi döndürün.

      Yağlanmış tepsiye dizip 20 dakika tepside mayalandırıp üzerine yumurta sürüp susam serpiyoruz.

      Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz