Çam Fıstıklı Un Helvası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çam Fıstıklı Un Helvası
-
Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket çam fıstığı (fındık veya ceviz de olabilir)
-
Yapılışı
-
Şeker ,su ve sütü tencereye koyalım kaynamaya dursun.
Tereyağımızı teflon yayvan bir tencerede eritelim fırstıkalrımızı koyalım onlarda
hafif kavuralım sonra,unumuzu koyalım kokusu çıkana kadar, rengi dönene kadar kavuralım.
Şerbetten kavrulmuş una bir kaşık koyup deneyin ''coz'' diye ses çıkıyorsa ununuz kavrulmuş demektir.
Ununda şerbetinde altını kapatalım.
Şerbetin tamamını tek seferde kavrulmuş una dökelim ve ağzını kapatalım 2-3 dk sonra açıp tahta kaşıkla karıştıralım.
Kaşık kaşık şekil verelim servis tabağına dizelim ve görüntü muhteşem tıpkı resimde
gördüğünüz gibi;D
Afiyet Olsun..
-
Şeker ,su ve sütü tencereye koyalım kaynamaya dursun.