Soslu hindi sote tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram hindi göğüs
    • 1 kırmızı dolmalık biber
    • 1 yeşil dolmalık biber
    • 1 soğan
    • 200 gram tam yağlı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 750 gram patates
    • 400 gram brokoli (dondurulmuş olabilir)
    • 3 çorba kaşığı köri
    • 250 ml tavuk suyu
    • 200 ml süt kreması
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesi tuzlu suda 25 dakika pişirin. Biberi küp küp doğrayın.

      Eti 3 cm uzunluğunda şeritler halinde doğrayın.

      Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip eti harlı ateşte 3 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp tavadan alın.

      Kalan margarini tavada eritip soğan ve biberi kavurun.

      Köri ile tatlandırıp tavuk suyu ve süt kremasını ilave edin. Eti ekleyin. Karışımın kaynamasını bekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin.

      Brokoliyi sıvı yağ ile 8 dakika kadar haşlayın. Blender yardımıyla brokoli, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu püre haline getirin.

      Sote brokoli püresi ve haşlanmış patates ile servis yapın.