Gül Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Gül Tatlısı
-
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Şerbeti için
- 4 bardak su
- 4 bardak şeker
-
Yapılışı
-
Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp her bezeyi 1cm kalınlıkta oklavayla açıyoruz.
Bardakla yuvarlak hamurlar çıkarıyoruz.
4 tanesini üstüste birbirinin ortasına gelecek şekilde diziyoruz,
Rulo yaparak gül şekli veriyoruz,yağlanmış tepsiye diziyoruz.
175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz .
Afiyet olsun..
-
Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.