Patlıcan Karnıyarık tarifi
  • Malzemeler

    • 15 tane alacalı soyulup tuzlu suda bekletilmiş patlıcan
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
    • 2 tane soğan
    • 400 gram kıyma
    • 4 tane domates
    • Maydanoz (isteğe bağlı)
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Tuz
    • Karabiber
    • 5 diş sarımsak
    • Sivribiber
    • Su
  • Yapılışı

    1. Alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar acısının çıkmasını bekliyoruz. soğanları yemeklik doğruyoruz tenceremize sıvı yağ koyup kavuruyoruz.

      Sarımsakları rendeliyoruz ve ardından kıymamızı kavuruyoruz .Kıyma suyunu çekene kadar kavuralım ve ardından küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim tuzunu karabiberini ekleyelim karıştıralım.

      Domateslerde suyunu çekince ocaktan alalım maydanozu ince ince kıyalım .patlıcanları kağıt havluya alalım kurulayalım ortasına birer çizik atalım ve kızgın yağda kızartalım.tekrar kağıt havluya alalım yağını bırakmaları için.aralarını bir çatal ayrdımı ile açıp harçtan dolduralım tepsiye dizelim güzelce ardından 1 su bardağı suya salçayı koyup eritelim tepsinin kıyısından koyalım.

      Patlıcanlarımızın üzerine dilim domates yerleştirelim sivri biber yerleştirelim.180 derecde patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve afiyet olsunn benden yapıp göstermesi sizede denemek kalıyor.