Kıymalı Mantı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 2 su bardağı ılık su
    • 2 yumurta
    • Tuz
    • Aldığı kadar un
    • İçi için
    • 100 gram kıyma,tuz ,karabiber,soğan bir baş
    • Üzerindeki karışım için
    • Sarımsaklı yoğurt
    • Tereyağı
    • Nane
    • Sumak
    • Pulbiber
  • Yapılışı

    1. hamurunu yoğurmak için unu havuz şeklinde açalım yumurtaları kıralım tuzunu ekleyelim yavaşça suyunu ekleyerek yoğuralım.elimize yapışmayacak bir hamur olmalı.üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bıırakalım. soğanı rondodan geçirelim kıyma tuz ve karabiber ile iç malzemesini hazırlayalım.hamurumuzu 3e bölelim tek seferde açmamız imkansız çünkü.tezgahımızı unlayalım birinci bezemizi açalım çok kalın olmayacak.mantı keseceğiniz varsa işiniz çok basit eğer yoksa uzunlamasına sonrada yanlamasına kesip kareler elde edelim.iç harctan azcık azcık bölüştürelim ve elimizle ister üçgen ister kare şekilde kapatalım.bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra bir tencerede 3 litre kadar su koyup kaynatalım birazcık tuz ve yağ koyalım yapışmasınlar. mantılarımızı burda haşlayalım süzelim . bir kenara alalım. sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım ılıyan matımıza dökelim.üzerine bol tereyağı sumak nane ve pul biber yakalım ve mis miss mantılarınız hazır.