AÇma tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
    • 1 paket yaş maya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 çorba kaşık şeker
    • 2 çay kaşığı tuz
    • Azıcık mahlep
    • Aldığı kadar un
    • Üzeri için
    • Yumurta sarısı
    • Çörekotu
  • Yapılışı

    1. bir miktarunu bir kaba alalım havuz şeklinde açalım. ılık su ve sütü boşaltalım şekeri ilave edelim yaş mayayı ilave edlim parmak uçlarımızla eritelim mayayı . sıvı yağı koyalım,yumurtasını ekleyelim,tuzunu ekleyelim un olan kısmına ,güzelce parmak uçlarımızla unu yedirelim hamur toparlanmaya başlayıncaya kadar un koyalım kabartma tozu ekleyelim.elimize yapışamayan bir hamur olsun ama yumşak olsun sert değil.1 saat mayalanmaya bırakalım.hamurumuz kabarınca elimizi sıvıyağ ile yağlayalım cevizden büyük parçalar koparıp elimizde uzunlamasına açalım iki ucunu bir edip kendi etrafında döndürelim ve gül şekli verelim .tepsimize dizelim boşluğu biraz fazla bırakın çok kabaracaktır.tepside 3 saat mayalanmasını bekleyeceğiz sırada zor olan bu kısmı ;d yumurta sarısını sürelim çörekotunu serpelim 180 derecede pişirelim yumuşacık açmalarınız hazır arkadaşlar. tarifi benden yemesi sizden ;d