Elmalı pufflar tarifi
  • Malzemeler

    • 3 elma
    • 6 bayat hamburger ekmeği
    • 60 gram kuru üzüm
    • 3 yumurta
    • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
    • 200 ml süt
    • 2 paket vanilya
    • kızartmak için margarin
    • 4 çorba kaşığı reçel
    • pudra şekeri
    • 2 kaşık tozşeker
    • bir tutam tarçın
  • Yapılışı

    1. Elmayı küçük küpler haline doğrayın.
      250 ml su, tarçın, 2 çorba kaşığı tozşeker ve bir miktar limonun suyunu bir tencereye alıp pişirin. Elma ve kuru üzümü ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
      Ekmeğin içini şeklini bozmadan çıkarın.
      Yumurta, süt, limon kabuğu bir miktar limon suyu kalan tozşeker ve 1 paket vanilyayı karıştırıp çırpın. Ekmek içlerini karışıma ekleyip sıvıyı çekmelerini bekleyin.
      Margarini tavada eritin. Ekmek içlerini yağda kızartın. Ardından bir kağıt havlusunun üzerinde elmalı pufların fazla yağını çektirin.
      Kalan vanilyayı pufların üzerine serpin. Pufları elma ve reçel eşliğinde servis yapın.