Limonlu tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tavuk (yaklaşık 1.5 kg)
    • Yarım demet adaçayı
    • 1 demet maydanoz
    • 2 limon
    • 20 gram margarin
    • 1 kg patates
    • 500 gram havuç
    • 300 ml et suyu
    • 2 tatlı kaşığı kapari
    • 50 ml zeytinyağı
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Tavuğu temizleyin. Taze baharatları yıkayın. Bir limonu yıkayıp dilimleyin. Diğer limonun suyunu sıkın. Margarini ince dilimlere ayırın.

      Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Birkaç adaçayı yaprağı, limon dilimi ve margarin parcacıklarını tavuğun derisinin altına yerleştirin.

      Tavuğun içini ve dışını tuz ve karabiberle ovun.

      Maydanoz, artan adaçayı ve geriye kalan limon dilimleri ile içini doldurun.

      Patates ve havucun kabuğunu soyup yıkayın.

      Patatesleri elma dilimleri gibi, havuçları da küçük küçük doğrayın.

      Patates, havuç ve kapariyi derin bir fırın tepsisine doldurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Et suyunu üzerlerine dökün.

      Limon suyunu zeytinyağı ile karıştırın. Bir kısmını tavuğun üzerine, geri kalanını ise sebzelere paylaştırın.

      Tavuğa biraz daha tuz katıp sebzelerin üzerine yerleştirdikten sonra 175 dereceye ayarlı fırında 75 dakika pişirin. Dereyeceyi 200’e yükseltip 15 dakika daha pişirmeye devam edin.

      Sebze garnitürü ile servis yapın.