Revani tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 pk kabartma tozu
    • 1 pk vanilya
    • 3-4 damla limon
    • Şerbeti için
    • 3.5 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • 3-4 damla limon
  • Yapılışı

    1. önce şurubumuzu hazırlayalım ki tatlımızı yapana kadar olsun . şurubumuz için şekeri suyu kaynatalım ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
      kekimiz için:yurmuta ve şekeri iyice çırpalım yağı yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.sırada irmik ve un kaldı onları da ekleyelim kabartma tozumuzu da atalım karıştıralım.ben yuvarlak tepsi kullandım 175 derecede fırınladım. üzeri epey bi pişene kadar almadım.fırından çıkınca 5 dk bekledim ılık şerbeti üzerine döktüm kaşıkla. baklava dilimi gibi kestim ardından hindistan cevizi serptim afiyet olsun.