GÜveÇ tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo kuzu kuşbaşı
    • yarım kilo taze fasulye
    • 2 baş soğan
    • 4 tane patlıcan
    • 5 tane patates
    • 6 diş sarımsak
    • 7-8 carliston biber
    • baharat olarak kekik ve pulbiber
    • 3 tane domates
    • sıvıyağ
    • tuz
  • Yapılışı

    1. güveç tenceremizi yıkayıp temizleyelim ve yarım saat fırınlayalım ısınması için. soğanları küp küp doğrayalım sıvı yağ da kavuralım etlerimiz de ekleyip azıcık kavurup güzeç tenceremize koyalım.şimdi sırayla diğer malzemeleri eklicez. fasulye ayıklanmış temizlenmiş yıkanmış 2 ye bölünmüş sonra patlıcan alacalı soyulup tuzlu su ile iyice yıkanmış doğranmış olacak.patetes küp küp doğranmış domateste aynı şekilde. sarımsakları bütün bütün atalım . biberleri ortadan ve uzunlamasına ikiye kesip atalım. tuzunu ve suyunu da ekleyip 230 derecede fırınlayalım. ağzının kapağı yerine aleminyum folyo ile kapatabilirisiniz. afiyet olsun