Baharatlı hindi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 dilim hindi eti
    • 1 adet soğan
    • 2 yumurta
    • 3-4 sap kereviz
    • Tuz
    • Karabiber
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 400 gram doğranmış domates
    • 1 demet karışık maydanoz ve dereotu
    • 100 ml. sebze suyu
    • 400 gram spagetti
    • 4 çorba kaşığı un
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Kerevizi yıkayıp 5 cm büyüklüğünde kesin.

      Soğanların yarısını 1 çorba kaşığı margarinde kavurun. Domatesleri ekleyip 10-15 dakika pişirin.

      Tuz, karabiberle tatlandırın. Baharatları yıkayıp küçük küçük doğrayın.

      Yumurtaları baharatla çırpın. Eti tuz , karabiberle tatlandırın. Artan soğanı artan margarinde kavurun.

      Kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Sebze suyunu katıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Makarnayı hazırlayın.

      Eti önce una sonra yumurtalı karışıma bulayın. Yağı kızdırıp eti içinde 5-6 dakika kızartın. Domates sosunu makarnayla karıştırın. Hindi ve kereviz ile servis yapın.