Kısır
-
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- ıslatma için sıcak su
- tuz
- 1 baş soğan
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık biber salça
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- pulbiber
- marul
- maydanoz
- yeşil soğan
- domates
- salatalık
- sumak
- nar ekşisi
- limon
- tuz
-
Yapılışı
- bulgurumuzu yıkayalım süzelim ve sıcak suyu üzerine çıkana kadar koyup ağzını kapatalım ki çekmeye dursun.1 baş soğanı ince ince kıyalım sıvı yağ da kavuralım ardından salçalarımızı ekleyelim tekrardan kavuralım. sumak ekleyip ocaktan alalım. suyunu çeken bulgurumuza tuz ekleyelim ve soğanlı karışımı kaşıkla iyice yedirelim.bulgurlu karışım soğumaya dursun biz yeşillikleri hazırlayalım. hepsini ince ince kıyalım ekleyelim.en son limon ve nar ekşisi gezdirelim kısırımız hazır afiyet olsun