Kivili krema tarifi
  • Malzemeler

    • DİKKAT: KREMANIN 3 SAAT BUZDOLABINDA BEKLEMESİ GEREKİYOR.
    • 2 kivi
    • 4 yaprak jelatin
    • 250 gram süt kreması
    • 250 ml süt
    • 2-3 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 çorba kaşığı pudraşekeri
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. jelatini 10 dakika soğuk suda bekletin. Sos tenceresinde krema, süt ve tozşekeri kısık ateşte ısıtın ve 10 dakika kadar kaynatın.
      Jelatini süzün ve sütlü karışıma ilave edin. İyice erimesini sağlayın. Dört puding kabını soğuk su ile durulayın ve kremayı içlerine dökün. Kremayı en az 3 saat buzdolabındaa bekletin.
      Bu arada kivileri soyup ikiye bölün ardından dilimler halinde doğrayın. Üzerine pudraşekeri ve limonsuyu dökün.
      4. Kremayı buzdolabından çıkarıp servis tabaklarına alın. Üzerlerini ve etrafını kivi ile süsleyip servis yapın.