Pancar Diblesi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bağ kara pancar
    • Yarım kilo top pancarı
    • 2 baş soğan
    • 2 tane havuç
    • 1 patates
    • 1 kase bulgur
    • 1 kase yarma
    • 1 demet maydanoz
    • 1 tutam pırasa yaprağı
    • 1 bağ pezük
    • Acı biber
    • Tuz ve sıvıyağ
    • 1 kaşıkda tereyağı
  • Yapılışı

    1. pancarlar maydanoz gibi çok ince şekilde kıyılır aynı şekilde top pancarımızda kıyılır. tenceremize 2 litre kadar su konur kaynayınca pancarlar için atılır bulgur ve yarmada içine atılır harlı ateşte haşlanırken patates ve havuçlar minik minik doğranıp için atılır ardından pezükler doğranır için atılır maydanozda aynı şekilde . 10 dk pişmesi beklenir ardından süzülür. ayrı bir yerde soğan yemeklik doğranır sıvıyağ ve tereyağ eklenir güzelce kavrulur süzdüğümüz karışım güzelce kavrulur tuz ve pulbiber atılır sıcak sıcak yanında mısır ekmeği ile yenir afiyet olsun.