Ev Bakalvası tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • yarım limon suyu
    • tuz
    • Açmak için
    • Bol nişasta
    • Arası için
    • bol fındık içi
    • Üzeri için
    • 1 paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvıyağ eritilecek
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • limon damlası
  • Yapılışı

    1. bütün malzemeyi karıştır iyice yoğur hamuru uzunlamısına aç 3 e böl ve 5er tane bezeler yap toplam 15 beze olacak.her bezeyi nişasta serperek tabak büyüklüğünde büyüt ben tek tek açtım bol nişasta ile. 5 yaprak tepsiye koyuyoruz arasına bol fındıkiçi serpioruz sonra 5 yaprak daha koyup tekrar bol fındık içi üstüne kalan 5 yaprağı koyup kare kare dilimleyip erittiğimiz yağı kaşık yardımıyla gezdiriyoruz üstüne .180 derecede fırınlıyoruz üzeri altın sarısı olana kadar .bu sırada şerbetini hazırlıyoruz. fırından çıkan baklavamız iyice soğuyacak şerbetimiz ise ılık olacak şekilde döküyoruz çekmesi için 3-4 saat beklememiz yeterlidir. çıtır çıtır baklavamız hazır afiyet olsun