İmam Sarığı Pastası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

İmam Sarığı Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 1 su bardagı toz seker
    • 1 su bardagı un
    • Yarım paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 3 corba kasıgı kakao sekersiz
    • 3 corba kaşığı su
    • Kreması için
    • 3 su bardagi süt
    • 1.5 corba kaşığı un
    • 1 corba kasıgı nisasta
    • Yarım su bardagi toz seker
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya
    • Kenarları için
    • Hindistan cevizi
    • Üzeri için
    • 2 paket 80 gr.lık bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.

      Su ve kakaoyu ekleyip unu eliyoruz.

      Kabartma tozu ve vanilyayı da katıp karıştırıp yağlanmış fırın
      tepsisine döküyoruz.

      180 derecede pişiriyoruz.kremayı yapmaya başlıyoruz

      Bütün malzemeleri süt ,un,şeker,nişasta ve vanilya tencerede
      karıştırarak pişiriyoruz.

      Ilıması için bir kenara bırakıyoruz.

      Kekimiz pişti ve ılıdı bardak yarımıyla kesiyoruz.

      Kekin altına krema üstüne diğer parçayı yanlarına krema ve hindistan cevizine buluyoruz.

      Benmari usulu eritilmiş çikolatayı hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kaşık
      yardımıyla döküyoruz.

      Bir gece dolapta bekleyince daha lezzetli oluyor.

      Afiyet olsun