Bulgur Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı bulgur
    • 2 adet soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 2 adet biber
    • 2 adet domates
    • Nane
    • Dereotu
    • Baharat
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Soğanları, biberi sarımsağı küçük küçük kıyıyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz,

      Domatesleri rendeleyip ekliyoruz,

      20 dk kadar pişmeye bırakın,

      Bulgurları 4-5 kere yıkıyoruz,

      Suyunu süzdükten sonra pişirdiğimiz domates sosunun içine koyuyoruz,

      1 bardak bulgur koyduğumuz için 2 bardak su koyuyoruz,

      Kaynadıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp yarım saat dinlendirmeye bırakıyoruz,

      Suyunu çekince baharatı naneyi tuzu dereotunu koyup karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz