Böğütlenli tart tarifi
  • Malzemeler

    • 450 gram milföy hamuru
    • 600 gram böğürtlen
    • 300gr margarin
    • 300 gram un
    • 150 gram tozşeker
    • 150 gram pudraşekeri
    • 1 tutam tuz
    • 1 limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurunu buzdolabının derin dondurucusundan çıkarıp buzunun çözülmesini bekleyin.Böğürtlenleri yıkayıp suyunu iyice süzün. Margarini bir tavada eritip un, tozşeker ve tuz ile karıştırın. Hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Ardından hamuru küçük küçük lokmalara ayırın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
      Milföy hamurunu düzgün bir şekilde üst üste yerleştirin. Bir oklava yardımıyla fırın tepsisinin büyüklüğünde açın. Ardından hamuru dikkatli bir şekilde tepsiye alıp yayın.Böğürtlenleri üzerine dizin. Aralarında çok boşluk bırakmayın.Hazırladığınız küçük hamur lokmalarını sık olacak şekilde üzerie serpin. Tartı fırına alıp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin.
      Pudraşekerini limon suyu ile karıştırıp tart için şurup hazırlayın. Pişen tartı fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Ardından hazırşadığınız şurubu tartın üzerine dökün.Purdaşekeri ile süsleyip servis yapın.