Paşa Lokumu
 tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram tereyağı
    • 1 su bardağı un
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı şeker
    • vanilya
    • 300 gram kaymak
    • üzeri için
    • ince çekilmiş fındık
    • bolca hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Yağımızı tavada eritelim unumuzu kavuralım kokusu çıkana kadar.

      Sütü azar azar ekleyip şekerini de koyalım pişirelim.

      İçinde pıltı kalmasın diye blendIrla çırpalım.vanilyayı bu sırada ekleyin. tepsimizi boydan boya hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplayalım.

      4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra kaymağı üzerini kapatacak şekilde sürelim. Uzunlamasına şeritler kesin ve şeridi de 2 ye bölün sarın servis tabağına dizin üzerlerine fındık içi serptim

      Afiyet olsun.