Portakallı Cheesecake tarifi
  • Malzemeler

    • 12 gram kakaolu bisküvi
    • 30 gram tereyağı
    • 2 adet portakal
    • 75 gram toz şeker
    • 700 gram taze kutu peyniri
    • 200 ml portakal suyu
    • 3 yaprak jelatin
    • 2 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Kakaolu bisküvi'leri mikserde ufalayın. Tereyağını yakmadan eritin. 20 cm çapındaki bir kelepçeli kalıbı hafifçe yağlayın. Bisküvileri erittiğiniz yağın içine döküp iyice karıştırın. Karışımdan üstünü süslemek için 1 yemek kaşığı ayırın ve kalanını yağladığınız kelepçeli kalıbın içine elinizle bastırarak döşeyin. Buzlukta 15 dakika bekletin. Ayırdığınız karışımdan 3 tane küçük top yapıp buzdolabına koyun. Jelatini kaynatmadan eritin. 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin. İçine toz şeker, 2 adet yumurta sarısı, kutu peyniri, jelatini ve portakal suyunu koyup mikserde karıştırın. Karışımı katılaşmış bisküvilerin üzerine döküp folyo ile örtün. Dondurucuya kaldırıp 1,5 saat bekletin. Portakal dilimlerini keskin bir bıçakla beyaz zarlardan ayırarak fileto çıkarın. Cheesecake'i servis yapmadan önce portakal dilimleri ve bisküvi topları ile süsleyin.