Pandispanya tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 4 türk kahvesi toz şeker
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 3 yemek kaşığı kaynar su
    • 4 türk kahvesi fincanı un
    • 1'er paket kabartma tozu vanilya
    • 24 cmlik yuvarlak kelepçeli kalıp
  • Yapılışı

    1. Önce yumurta aklarını şekerin yarısını ekleyerek cam kasede kar haline gelene kadar çırpalım.

      Şekerin diğer yarısını da yumurta sarılarına ekleyip kaynar suyu da ekledikten sonra şeker eriyene kadar çırpalım.

      Yağı ekleyip tekrar çırpalım.

      Yumurta sarılarını beyaza karıştıralım.

      Un (eleyerek), vanilya ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip çırpma teliyle karıştıralım.

      Yağlanmış kalıba döküp, 180 derecede içi pişene kadar pişirelim. (Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini anlayabiliriz). 

      Not: İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz kabarmaz.

      Afiyetle olsun.