Aşure tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo buğday
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    • 1 çay bardağı pirinç
    • kuru kayısı,gün kurusu doğranmış
    • kuş üzümü 1 paket yeterli
    • kuru üzüm 1 kase
    • kuru incir doğranmış
    • 1 kilo toz şeker
    • Aldığı kadar kaynar su
  • Yapılışı

    1. Öncelikle buğdayları bir gece önceden ıslatıp güzelce yıkayıp derin tencerede bolca su ile kaynatıp bırakın.

      Bakliyatlarınızı önceden hazırlarsanız işimiz daha kolay.Fasulye ve nohutu ıslatıp önceden haşlarsak zorlanmamış oluruz.

      Sıra geldi pişirme işlemine önceden bıraktığımız buğday tenceremizin altını yakalım kaynasın buğdayla iyice ezilene kadar pişicekler.Nohutu ve kuru fasulyeyi atalım , pirinçleri yıkayıp süzüp içine koyalım.

      Ardından üzümleri kayısıları ekleyelim biraz daha pişince toz şekeri ilave edelim. Aşurenin kıvamı size kalmış kaynar su ekleyerek dilediğiniz kıvamda yapabilirsiniz.

      İncirleri en son koymalıyız aşuremize kararmasını önlemek için .Kaselere bölüp dilediğiniz gibi servis edin.

      Ceviz ve tarçın, nar ,fındık vs gibi kuru yemişler kullanabilirsiniz.

      Afiyet olusun.