Patates Mantısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo patates
    • 2 tane havuç
    • 1 çay bardağı süt
    • 2 çay kaşık tereyağı
    • yarım kilo süzme yoğurt
    • baharat:nane,pulbiber,sumak
    • 2 diş sarımsak
    • tuz
    • doğranmış dereotu maydanoz ve yeşil soğan
  • Yapılışı

    1. patatesler soyulur iki parçaya bölünür az suda iyice haşlanır .ayrı bir kaba alınır sütü tuzu tereyağı eklenir ve blendırdan geçirilir.havuçlar rendenin ince kısmıyla rendelenir karışıma konur ardından dereotu maydanoz yeşil soğan konur karıştırılır. kaşık yardımıyla mantı gibi rastgele tepsiye dizilir . üzerine süzme yoğurta sarımsak rendelenir dökülür. sıvı yağ da nane ve pulbiber yakılır hepsinin üstüne gezdirilir.