Pirinçli tavuk yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram pirinç
    • 100 gram jambon
    • 2 kırmızı dolmalık biber
    • 500 gram tavuk fileto
    • 500 gram mantar
    • 2 çorba kaşığı kızartmalık sıvı yağ
    • 100 ml. et suyu
    • 1 tatlı kaşığı margarin
    • 1 tatlı kaşığı köri sosu
    • tuz
    • Karabiber
    • Arzu ederseniz birkaç yaprak fesleğen
  • Yapılışı

    1. Pirinci tuzlu suda haşlayın. Jambonu doğrayın, mantarları temizleyip dilimleyin. Biberleri ikiye bölün. Temizleyip minik minik doğrayın.

      Tavuk etini temizleyip kuşbaşı doğrayın. Yağı tavada kızdırıp tavuk eti ve jambonu orta ateşte 3-5 dakika kızartın.

      Et suyunu ve biberleri ilave edip kavurun. 5 dakika sonra mantarı da ekleyip kavurmaya devam edin. Yemeği karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.

      Tuz ve karabiberle tatlandırın.
      Pirincin suyunu süzün. Margarini tencerede eritip içinde köri tozunu kavurun. Pirinci ekleyin.Körili pirinci tavuk ve sebzelere katıp karıştırın.

      Arzu ederseniz servis yaparken 1-2 yaprak taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz