Pirinçli tavuk yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pirinçli tavuk yemeği
-
Malzemeler
- 200 gram pirinç
- 100 gram jambon
- 2 kırmızı dolmalık biber
- 500 gram tavuk fileto
- 500 gram mantar
- 2 çorba kaşığı kızartmalık sıvı yağ
- 100 ml. et suyu
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı köri sosu
- tuz
- Karabiber
- Arzu ederseniz birkaç yaprak fesleğen
-
Yapılışı
-
Pirinci tuzlu suda haşlayın. Jambonu doğrayın, mantarları temizleyip dilimleyin. Biberleri ikiye bölün. Temizleyip minik minik doğrayın.
Tavuk etini temizleyip kuşbaşı doğrayın. Yağı tavada kızdırıp tavuk eti ve jambonu orta ateşte 3-5 dakika kızartın.
Et suyunu ve biberleri ilave edip kavurun. 5 dakika sonra mantarı da ekleyip kavurmaya devam edin. Yemeği karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pirincin suyunu süzün. Margarini tencerede eritip içinde köri tozunu kavurun. Pirinci ekleyin.Körili pirinci tavuk ve sebzelere katıp karıştırın.
Arzu ederseniz servis yaparken 1-2 yaprak taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz
-
Pirinci tuzlu suda haşlayın. Jambonu doğrayın, mantarları temizleyip dilimleyin. Biberleri ikiye bölün. Temizleyip minik minik doğrayın.